Domáca Bezlepková Marlenka

Marlenka je obľúbený tradičný dezert, ktorý chutí každému. Tento koláč sa považuje za symbol dobrého vkusu a kvality. Mnohí nadšenci si však nemôžu vychutnať jeho chuť kvôli prítomnosti lepku. Preto sme pre Vás pripravili recept na bezlepkovú verziu tohto delikátneho dezertu.

Potrebné suroviny:

  • 600 ml mlieko
  • 250 g maslo
  • 4 PL cukor
  • 0,5 dcl rum (rumová aróma)
  • 1 hrsť vlašské orechy – nasekané na ozdobenie

Postup na prípravu:

  1. Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme poriadne vychladnúť.
  2. Ako plnku si pripravíme puding, kedy nezabudneme pridať mlieko a cukor, uvaríme si hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.
  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladený puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.
  4. Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.
  5. Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.

Takúto medovú pochúťku si dokáže vyčarovať u seba v kuchyni úplne každý bez akýchkoľvek obmedzení. Vyskúšajte ho a užite si dokonalú kombináciu jemného cesta a krémovej plnky s orechovou príchuťou. Verte nám, stojí to za to! Ak máte akékoľvek otázky alebo nápady na zlepšenie receptu, neváhajte nám napísať.

Prajeme vám veľa radosti pri pečení a dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.