Marlenka je obľúbený tradičný dezert, ktorý chutí každému. Tento koláč sa považuje za symbol dobrého vkusu a kvality. Mnohí nadšenci si však nemôžu vychutnať jeho chuť kvôli prítomnosti lepku. Preto sme pre Vás pripravili recept na bezlepkovú verziu tohto delikátneho dezertu.
Potrebné suroviny:
- 2 balenia medového cesta od Novalim
- 600 ml mlieko
- 2 balenia puding vanilkový
- 250 g maslo
- 4 PL cukor
- 0,5 dcl rum (rumová aróma)
- 1 hrsť vlašské orechy – nasekané na ozdobenie
Postup na prípravu:
- Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme poriadne vychladnúť.
- Ako plnku si pripravíme puding, kedy nezabudneme pridať mlieko a cukor, uvaríme si hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladený puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.
- Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.
- Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.
Takúto medovú pochúťku si dokáže vyčarovať u seba v kuchyni úplne každý bez akýchkoľvek obmedzení. Vyskúšajte ho a užite si dokonalú kombináciu jemného cesta a krémovej plnky s orechovou príchuťou. Verte nám, stojí to za to! Ak máte akékoľvek otázky alebo nápady na zlepšenie receptu, neváhajte nám napísať.
Prajeme vám veľa radosti pri pečení a dobrú chuť!