Bezlepkové Rožky

Upečené rožky

Bezlepkové rožky sú skvelým spôsobom, ako začať deň plným energie. S týmto receptom na bezlepkové rožky s múkou Schar mix B môžete jednoducho a rýchlo pripraviť si svoje vlastné rožky doma. Teraz sa nemusíte obmedzovať výberom raňajok, aj keď sa snažíte vyhnúť sa lepku.

Potrebujeme:

  • 200g múky Schar mix B
  • 150ml vody
  • 10g droždia (sušené 5g)
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice oleja
  • 0,5 lyžice psylia

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, soľ a osobitne rozmiešajte v 60ml vody psyllium (keď sa vytvorí gélovitá hmota, zmieša sa s ostatnými ingredienciami).
  2. V samostatnej miske zmiešajte droždie, cukor, vodu a nechajte ho približne 5 minút kým sa neobjavia bublinky na povrchu.
  3. Pridajte zmes droždia, cukru a vody do zmesi múky a dobre premiešajte.
  4. Pridajte olej a znovu premiešajte, kým sa zmes spojí a vytvorí lepkavé cesto.
  5. Cesto nechajte kysnúť po dobu 45 minút na teplom mieste.
  6. Po 45 minútach z cesta vyformujte rožky a položte ich na plech s papierom na pečenie.
  7. Nechajte rožky ďalších 20 minút kysnúť na teplom mieste.
  8. Predhrejte rúru na 190 stupňov Celsia a pečte so záparou (vložte plech s vodou do rúry, aby sa rožky piekli vo vlhkom prostredí).
  9. Pečte rožky v rúre 15-20 minút bez zápary, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezačnú sa odlupovať od papiera na pečenie.
  10. Keď sú rožky hotové, vyberte ich z rúry a potrite ich olejom a vodou pred a po pečení.

Prajeme vám veľa radosti pri parení a dobrú chuť!