Bezlepkové rožky sú skvelým spôsobom, ako začať deň plným energie. S týmto receptom na bezlepkové rožky s múkou Schar mix B môžete jednoducho a rýchlo pripraviť si svoje vlastné rožky doma. Teraz sa nemusíte obmedzovať výberom raňajok, aj keď sa snažíte vyhnúť sa lepku.
Potrebujeme:
- 200g múky Schar mix B
- 150ml vody
- 10g droždia (sušené 5g)
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice oleja
- 0,5 lyžice psylia
Postup:
- V miske zmiešajte múku, soľ a osobitne rozmiešajte v 60ml vody psyllium (keď sa vytvorí gélovitá hmota, zmieša sa s ostatnými ingredienciami).
- V samostatnej miske zmiešajte droždie, cukor, vodu a nechajte ho približne 5 minút kým sa neobjavia bublinky na povrchu.
- Pridajte zmes droždia, cukru a vody do zmesi múky a dobre premiešajte.
- Pridajte olej a znovu premiešajte, kým sa zmes spojí a vytvorí lepkavé cesto.
- Cesto nechajte kysnúť po dobu 45 minút na teplom mieste.
- Po 45 minútach z cesta vyformujte rožky a položte ich na plech s papierom na pečenie.
- Nechajte rožky ďalších 20 minút kysnúť na teplom mieste.
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celsia a pečte so záparou (vložte plech s vodou do rúry, aby sa rožky piekli vo vlhkom prostredí).
- Pečte rožky v rúre 15-20 minút bez zápary, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezačnú sa odlupovať od papiera na pečenie.
- Keď sú rožky hotové, vyberte ich z rúry a potrite ich olejom a vodou pred a po pečení.
Prajeme vám veľa radosti pri parení a dobrú chuť!