Banánový chlebík z kokosovej múky

chlebík cover

Ahoj milovníci pečenia! Všetci vieme, ako je to s banánmi. Zdá sa, že jednu minútu sú perfektné a ďalšiu minútu už sú príliš zrelé na to, aby sme si ich užili ako také. Ale bez obáv! Tieto banány si nezaslúžia koniec v odpadkovom koši. Naopak, sú dokonalými kandidátmi na úžasný banánový chlebík s kokosovým twistom! Takto vytvoríte skvelú pochúťku, pri ktorej sa môžu zapojiť aj vaši maličkí kuchtíci.

Zloženie:

  • 10 porcií
  • Príprava: 10 minút
  • Pečenie: 50 minút
  • Celkový čas: 1 hodina

Ingrediencie:

  • 3 banány v pokročilom štádiu zrenia
  • ¾ hrnčeka kokosovej múky (tento skvost dodá neobyčajnú chuť a je bezlepkový!)
  • 3 polievkové lyžice cukru (nepovinné, ak sú banány dostatočne sladké)
  • 5 vajec
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • ¼ čajovej lyžičky morskej soli
  • 1 čajová lyžička vanilkovej príchute / cukru
Krájanie banánu

Pokyny:

  1. Začnime tým, že si predhrejeme rúru na teplotu 170°C. Na zabezpečenie ľahkého vybratia chlebíčka z formy, odporúčame použiť pečiaci papier, pretože kokosová múka môže mať sklon prichytávať sa.
  2. Čas na prípravu cesta! V hlbšej mise pomúčime banány vidličkou. Pridajte kokosovú múku, vajíčka, soľ, jedlú sódu, kypriaci prášok, cukor (ak používate), vanilkovú príchuť a škoricu. Dôkladne premiešajte všetky prísady. Pre jemnejšiu konzistenciu môžete použiť aj ponorný mixér.
  3. Teraz prichádza vzrušujúci moment – preneste cesto do formy a vložte ho do rúry na pečenie po dobu 45 minút. Potom ho nechajte úplne vychladnúť pred podávaním.

Banánový chlebík s kokosovou múkou je nádherne vláčny a má bohatú chuť. Odporúčame ho skladovať v chladničke v uzavretej nádobe, kde vydrží až týždeň. Avšak, pozor! Je tak lahodný, že sa môže stať, že jeho existencia bude výrazne kratšia, keďže si ho rýchlo zamilujete a zjete. 😉 Užite si pečenie!

Prajeme vám veľa radosti pri pečení a dobrú chuť!