Paradajkové Cestoviny s Parmezánom

Potrebné ingrediencie:

  • 500g paradajkových cestovín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 400g zrelych paradajok
  • Hrubozrnná soľ a čerstvo mletý čierny korenie
  • Hrčok čerstvých bazalkových listov
  • 150g nastrúhaného parmezánu
  • 1/2 lyžičky červenej papriky (voliteľné)

Postup:

  1. V hrnci uvarte cestoviny podľa návodu na balení. Keď sú hotové, scedte ich a odložte.
  2. Zatiaľ čo sa cestoviny varia, pripravte omáčku. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte pretlačený cesnak a restujte, kým nie je zlatohnedý.
  3. Pridajte nasekané paradajky, soľ, čierny korenie a červenú papriku (ak používate). Varte, kým paradajky nezačnú sa rozpadávať a vytvárať šťavu.
  4. Keď sú paradajky dostatočne rozpadnuté, pridajte hrčok čerstvých bazalkových listov a nechajte ich zvädnúť. Omáčku odstavte z ohňa.
  5. Hotové cestoviny pridajte do omáčky a premiešajte, aby boli všetky dobre obalené.
  6. Pred podávaním posypte cestoviny nastrúhaným parmezánom. Ak chcete, môžete pridať ešte trochu čerstvých bazalkových listov pre dekoráciu.