Potrebné ingrediencie:
- 500g paradajkových cestovín
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 400g zrelych paradajok
- Hrubozrnná soľ a čerstvo mletý čierny korenie
- Hrčok čerstvých bazalkových listov
- 150g nastrúhaného parmezánu
- 1/2 lyžičky červenej papriky (voliteľné)
Postup:
- V hrnci uvarte cestoviny podľa návodu na balení. Keď sú hotové, scedte ich a odložte.
- Zatiaľ čo sa cestoviny varia, pripravte omáčku. Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte pretlačený cesnak a restujte, kým nie je zlatohnedý.
- Pridajte nasekané paradajky, soľ, čierny korenie a červenú papriku (ak používate). Varte, kým paradajky nezačnú sa rozpadávať a vytvárať šťavu.
- Keď sú paradajky dostatočne rozpadnuté, pridajte hrčok čerstvých bazalkových listov a nechajte ich zvädnúť. Omáčku odstavte z ohňa.
- Hotové cestoviny pridajte do omáčky a premiešajte, aby boli všetky dobre obalené.
- Pred podávaním posypte cestoviny nastrúhaným parmezánom. Ak chcete, môžete pridať ešte trochu čerstvých bazalkových listov pre dekoráciu.