Bezlepkové kváskové bagety

Bagetta

Zoznam potrebných ingrediencií pre bezlepkové kváskové bagety :

  • Bezlepková múka Mix B 300g
  • Bezlepkový kvások 2 lyžice
  • Čistá voda
  • Soľ
  • Prírodný med
  • Ďalšia potreba: špeciálna forma na bagetky

Inštrukcie k príprave: Ako prvý krok zmiešame 300g múky Mix B (špeciálne určené na výrobu bieleho pečiva), dve lyžice bezlepkového kvásku, 3 decilitre vody a soľ. Následne dobre premiešame, pridáme jednu alebo dve lyžice oleja a lyžičku medu. Potom vypracujeme cesto, ktoré by sa nemalo lepiť.

Nakoniec cesto umiestnime do formy na bagetky a necháme ho rásť, až kým nedosiahne požadovaný objem. Bagetky pečieme v rúre predhriatej na 220°C po dobu 5 minút, potom znížime teplotu na 200°C a bagetky dopečieme. Celkový čas pečenia by mal byť približne 30 minút.

Prajeme vám veľa radosti pri pečení a dobrú chuť!