Ingrediencie:
- 800 g bezlepkovej múky Mix B
- 150 g roztopeného kokosového oleja
- 700 ml laktóz-free mlieka
- 7 g sušeného droždia alebo 1 balíček aktívneho droždia
- 1 čajová lyžička medu
Prísady na plnku:
- 300 g šunky
- 300 g laktóz-free syra
- 6 polievkových lyžíc horčice
- 6 polievkových lyžíc kečupu
Postup:
- Zmiešajte 150 ml mlieka, med a droždie a nechajte vychladnúť, aby sa kvások aktivoval.
- Pridajte zvyšok ingrediencií do aktívneho kvásku a zamesite cesto. Zabaľte cesto do plastovej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke cez noc.
- Na druhý deň vyberte cesto z chladničky a nechajte ho odpočívať na teplom mieste asi 1 až 1,5 hodiny.
- Rozdelte cesto na dve polovice a rozvaľkajte ich na tenké pláty. Potrite obidva pláty horčicou a kečupom.
- Na každý plát položte šunku a posypte rovnomerne nastrúhaným syrom.
- Zavíjajte cesto okolo plnky a nakrájajte ho na kolieska podľa vašej preferovanej hrúbky. Poukladajte kolieska na plech pokrytý papierom na pečenie a posypte vrch malým množstvom nastrúhaného syra.
- Vložte plech do predhriatej rúry a pečte pri 180 °C asi 25-30 minút.