Bezlepkové a Bezlaktózové Pizza Slimáky

Ingrediencie:

  • 800 g bezlepkovej múky Mix B
  • 150 g roztopeného kokosového oleja
  • 700 ml laktóz-free mlieka
  • 7 g sušeného droždia alebo 1 balíček aktívneho droždia
  • 1 čajová lyžička medu

Prísady na plnku:

  • 300 g šunky
  • 300 g laktóz-free syra
  • 6 polievkových lyžíc horčice
  • 6 polievkových lyžíc kečupu

Postup:

  1. Zmiešajte 150 ml mlieka, med a droždie a nechajte vychladnúť, aby sa kvások aktivoval.
  2. Pridajte zvyšok ingrediencií do aktívneho kvásku a zamesite cesto. Zabaľte cesto do plastovej fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke cez noc.
  3. Na druhý deň vyberte cesto z chladničky a nechajte ho odpočívať na teplom mieste asi 1 až 1,5 hodiny.
  4. Rozdelte cesto na dve polovice a rozvaľkajte ich na tenké pláty. Potrite obidva pláty horčicou a kečupom.
  5. Na každý plát položte šunku a posypte rovnomerne nastrúhaným syrom.
  6. Zavíjajte cesto okolo plnky a nakrájajte ho na kolieska podľa vašej preferovanej hrúbky. Poukladajte kolieska na plech pokrytý papierom na pečenie a posypte vrch malým množstvom nastrúhaného syra.
  7. Vložte plech do predhriatej rúry a pečte pri 180 °C asi 25-30 minút.