Domáca Bezlepková Marlenka

Suroviny:

2 balenia medového cesta od Novalim

600ml mlieko

2 balenia puding vanilkový

250g maslo

4PL cukor

0,5dcl rum (rumová aróma)

1 hrsť vlašské orechy -nasekané na ozdobenie

Postup:

  1. Obe cestá necháme otepliť na izbovú teplotu, dobre ich premiesime a každé vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pláty cesta pečieme na 160 stupňoch asi 12 minút. Necháme vychladnú.
  2. Na plnku uvaríme z pudingov, 600 ml mlieka a 4 PL cukru hustý puding (podľa návodu na obale) a necháme ho úplne vychladnúť.
  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova a po troche primiešavame vychladnutý puding, až kým vznikne hladký krém. Do krému vmiešame rum.
  4. Upečené pláty cesta rozdelíme na rovnaké polovice, zarovnáme kraje a rozmrvené odrezky odložíme.
  5. Na pláty cesta nanášame plnku a prekladáme ich ďalším plátom. Povrch a boky koláča potrieme zvyšným krémom a na krém nanesieme omrvinky cesta zmiešané s nasekanými orechami. Ozdobíme polovičkami orechov. Koláč chutí najlepšie na druhý deň, keď odleží a cesto krásne zmäkne.

Želáme dobrú chuť všetkým Celiatikom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.