Zloženie: bezlepková zmes (kukuričný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný kukuričný škrob, lupinová múka, modifikovaný maniokový škrob, dextróza, zahusťovadlo guarová guma, emulgátor sójový lecitín, kyselina askorbová), bezlepkový pšeničný škrob – vhodný pre bezlepkovú diétu, pohánka 6%, pohánka 6%, ľanové semienko 3%.
Môže obsahovať stopy sezamu, oxidu siričitého.
Návod na prípravu:
V domácej pekárni. Po vymiesení necháme cesto asi štvrť hodiny kysnúť, potom vytvarujeme bochník na plechu alebo vo vymastenej forme. Nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu a potom pečte pri teplote asi 200 °C asi 60 – 70 minút.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1599 kJ / 382 kcal; tuk: 5,5 g; nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g; sacharidy: 75,5 g; cukry: 3,2 g; bielkoviny: 6,5 g, soľ: 0,6 g.